Европейският съюз подготвя нов пакет от санкции срещу Русия заради

...
Европейският съюз подготвя нов пакет от санкции срещу Русия заради
Коментари Харесай

Мишел: ЕС подготвя нов пакет от санкции срещу Русия

Европейският съюз приготвя нов пакет от наказания против Русия поради разкритията за убийства на цивилни в Украйна, разгласи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Призиви в поддръжка на нови наказания пристигнаха през днешния ден от доста европейски столици.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че е належащо налагането на спомагателни наказания след обвиняванията против Русия в убийства на цивилни в град Буча, близо до Киев.

Москва изрично отхвърли обвиняванията.

Пред радио „Франс Ентер“ Макрон посочи, че има доста ясни улики, че съветските сили са отговорни за осъществяването на военни закононарушения в Украйна.

Словакия ще работи в унисон с Европейския съюз по настояването на Русия да получава рубли за естествения си газ, разгласи министър председателят Едуард Хегер.

„В тази обстановка единството е ключово“ – написа той във Facebook и по този начин разсея подозренията, подбудени от изявление на икономическия министър Рихард Сулик, съгласно който, в случай че е належащо, Братислава ще одобри съветското изискване, тъй като не може да си разреши да остане без съветски газ.

За нови наказания против Русия се разгласи и полският министър председател Матеуш Моравецки. Той упрекна Германия, че спъва в действителност тежки ограничения. „Берлин е главната спънка, а не Унгария“ – съобщи Моравецки.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР