Европейският съюз подготвя нов опит да реализира една своя вече

...
Европейският съюз подготвя нов опит да реализира една своя вече
Коментари Харесай

Европа иска единен стандарт при зарядните на телефони

Европейският съюз приготвя нов опит да осъществя една своя към този момент много остаряла концепция - да се вкара обединен стандарт за зарядните на мобилните устройства, оповестява Reuters. Това е цел, с която Европейски Съюз се бори към този момент близо десетилетие.

Гугъл пуска новия Android Pie първо за своите смарт телефони

Цените на смарт телефоните ще не престават да порастват

Комисарят Маргрет Вестагер разяснява, че "доброволният напредък е неудовлетворителен ". Затова ЕК приготвя изследване, което да оцени преимуществата и разноските на "различни разновидности ". Иначе казано, да се ревизира до каква степен резонно ще е Европейски Съюз да наложи единния стандарт като наложителен.

Android P ще е най-мащабният ъпдейт от години

Без телефон или без душ - доста хора избират второто

Още през 2009 година Европейска комисия разгласи, че поради несъвместими зарядни се генерират 51 000 тона боклуци във формата на електроника годишно единствено в Европа. Освен това са очевидни и пречките за самите консуматори. Още тогава 14 от най-големите компании, в това число Apple, Samsung и други, подписаха писма, с които се съгласяват да създадат micro-USB общоприетото зарядно за телефоните си в Европа.

В последна сметка множеството компании направиха това. Голямото изключение е Apple, която продължава да има собствен стандарт - Lightning. Освен това в този момент част от новите модели на другите производители последователно минават към новия стандарт USB Type-C. Той е несъответстващ с micro-USB и още веднъж се основават прекалено много разлики на пазара.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР