Европейският съюз планира да премахне от шестия пакет санкции срещу

...
Европейският съюз планира да премахне от шестия пакет санкции срещу
Коментари Харесай

Блумбърг: ЕС ще разреши на кораби от общността да превозват руски петрол до трети страни

Европейският съюз възнамерява да отстрани от шестия пакет наказания против Русия възбраната за превозване на съветски нефт до трети страни с кораби, принадлежащи на страни от общността. Това заяви Блумбърг, като се базира на документи и източници от Европейски Съюз.

Според неговите отчети Гърция е измежду страните, които се застъпват за премахването на тази наредба от идващия набор от наказания.

Европейски Съюз има намерение също по този начин да забрани на европейските компании да застраховат кораби, пренасящи съветски нефт. Както означиха събеседниците на Блумбърг, това предложение ще остане в шестия пакет от наказания, макар възраженията на някои членове.

На 4 и 5 май посланиците на Европейски Съюз разискаха предложенията на Европейската комисия (ЕК) за шестия пакет от наказания против Русия, само че не съумяха да реализират консенсус. Както заяви Ройтерс на 4 май, Европейска комисия предложи тримесечно отсрочване на налагането на възбрана за превозване на съветски нефт и подкрепяне на най-затруднените страни с вложения от бюджета на Европейски Съюз в развиването на петролната инфраструктура, с цел да могат те да заменят съветския нефт. Различни медии оповестиха, че с изключение на Унгария и Словакия, спомагателни отсрочвания може да получат Чешката република, България и редица други страни от Европейски Съюз. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР