Европейският съюз отменя на 16 май задължителното носене на маски

...
Европейският съюз отменя на 16 май задължителното носене на маски
Коментари Харесай

Маските спират да са задължителни в летища и полети в Европа от 16 май

Европейският съюз анулира на 16 май наложителното носене на маски по летища и по време на полет, оповестиха в общо изказване Агенцията по авиационна сигурност на съюза (EASA) и Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC).

„ От идната седмица маските престават да бъдат наложителни във въздушния превоз, с което отговаряме на подхванатите от националните управляващи промени в противоепидемичните ограничения “, сподели изпълнителният шеф на EASA Патрик Кай.

Това, съгласно него, ще бъде огромна стъпка към нормализация на въздушното пътешестване и за пасажерите, и за екипажите.

Това обаче не значи, че обособени самолетни компании не могат да вкарват такива ограничения на борда на своите самолети. На жителите се предлага да се държат отговорно и да почитат избора на хората към тях, добави още той.

Друга рекомендация за всички летища в Европа е и да заобикалят налагането на ограниченията за съблюдаване на отдалеченост, в случай че това води до основаване на закъснение за пасажерите и инспекциите.

Задължителното носене на маски по време на полет и в закрити публични места като летища беше една от първите ограничения, въведени поради пандемията с ковид. С намаляването на броя на новозаразените, увеличение на имунизираните и облекчаването на натиска за лечебните заведения, всички европейски страни анулираха отчасти или напълно ограниченията против COVID-19 през последните месеци.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР