Европейският съюз осъжда изгарянето на Корана в Стокхолм и го

...
Европейският съюз осъжда изгарянето на Корана в Стокхолм и го
Коментари Харесай

ЕС осъди изгарянето на Корана в Стокхолм, но защити свободата на изразяване

Европейският съюз осъжда изгарянето на Корана в Стокхолм и го счита за унизителен акт, само че се застъпва за свободата на изложение.

Това се споделя в изказване на външнополитическия офис на Европейски Съюз, публикувано в Брюксел и представено в медиите. „ Европейски Съюз се причислява към Министерството на външните работи на Швеция в безапелационната му позиция против изгарянето на Корана, осъществено от лице в Швеция.

" Този акт по никакъв метод не отразява мнението на Европейския съюз. Изгарянето на Корана или друга свещена книга е афектиран, непочтителен и очевиден акт на провокация. Проявите на расизъм, ксенофобия и свързаната с тях назадничавост нямат място в Европа. " - се споделя в позицията на Европейски Съюз.

В същото време общността продължава да поддържа свободата на изложение:
„ Европейски Съюз продължава да поддържа свободата на религията или убежденията и свободата на изложение в чужбина и вкъщи “, се споделя в документа.

„ Дойде моментът да се обединим за взаимно схващане и почитание и да предотвратим по-нататъшна ескалация “, акцентират от Европейски Съюз.

Акцията с изгарянето на Корана се организира с разрешението на шведската полиция в сряда, на площад в центъра на Стокхолм. Салван Момика, 37-годишен преселник от Ирак, откъсна страници от Корана и го подпали. На този ден мюсюлманите по света означиха Курбан Байрам, който е един от главните религиозни празници в исляма. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР