Европейският съюз официално наложи нови санкции на Русия заради признаването

...
Европейският съюз официално наложи нови санкции на Русия заради признаването
Коментари Харесай

Европейският съюз наложи санкции на висши руски служители заради признаването на ДНР и ЛНР

Европейският съюз публично наложи нови наказания на Русия поради признаването на Донецката национална република и Луганската национална република за самостоятелни страни, заяви Russia Today. Мерките се отнасят за някои от висшите чиновници в Русия, сочи информацията на съветската медия.

Европейски Съюз е наложил наказания и на всички 351 членове на съветския парламент " Държавна дума ".

" Ограничителните ограничения включват заледяване на активи и възбрана за даване на средства на изброените физически и юридически лица. Освен това възбраната за пътешестване, използвана за изброените лица, не им разрешава да влизат или минават директно през територията на Европейски Съюз ", се споделя в изказването на блока.

Санкциите са ориентирани и към 27 " високопоставени физически и юридически лица ", разгласи Европейски Съюз. Блокът не прецизира имената в първичното си прессъобщение. Сред тях са лица, вземащи решения, като да вземем за пример членове на държавното управление, които са взели участие в противозаконните решения; банки и бизнесмени/олигарси, които поддържат финансово или материално съветските интервенции на територията на Донецк и Луганск или се облагодетелстват от тях; висши военни, които са играли роля в дейностите за дестабилизация; и лица, виновни за воденето на дезинформационна война против Украйна.

Доклад на New York Times обаче твърди, че включва чиновници от " вътрешния кръг " на Путин.

Според този отчет в листата участва съветският боен министър Сергей Шойгу, както и началникът на кабинета на Путин.

Сред ограниченията има и стопански ограничавания. Блокът вкарва секторна възбрана за финансиране на Руската федерация, нейното държавно управление и Централната ѝ банка. По този метод се лимитира и достъпът на Русия до европейските пазари.

Пакетът със наказания е ориентиран и към ДНР и ЛНР, като им се не разрешава импорт и експорт, лимитират се и вложенията.

Европейски Съюз упорства Русия да анулира признаването на следените от сепаратистите региони в Източна Украйна и да съблюдава поетите задължения.

От информацията за медиите излиза наяве, че Европейски Съюз е подготвен бързо да одобри по-широкообхватни политически и стопански наказания при положение на нужда.

Съответните правни актове, в това число имената на съответните лица, ще бъдат оповестени скоро в Официален вестник.

С днешните спомагателни описи ограничаващите ограничения по отношение на рецесията към Украйна ще се ползват по отношение на общо 555 физически лица и 52 институции.

Малко по-рано стана ясно, че Съединени американски щати също постановат наказания. Вашингтон е подготвен да прекъсне достъпа на Русия до технология и запаси, при положение на ескалация на рецесията в Украйна от съветска страна, предизвести заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати Уоли Адейемо, представен от Ройтерс. Администрацията на Байдън може да лиши Москва от голям брой американски технологии и създадени в чужбина артикули, от потребителска електроника и компютри до полупроводници и елементи за самолети, оповестяват осведомени източници, представени от Ройтерс.

Берлин пък замрази гигантския план за газопровод " Северен поток-2 ", който трябваше да усили доставките на съветски газ за Германия.

От своя страна Русия беше безапелационна, че ще има мощен и мъчителен отговор на американските наказания.

" Русия е потвърдила, че е в положение да минимизира нанесените вреди, без значение от цената на глобите ", означи съветското дипломатическо ведомство, като акцентира, че " санкционният напън не може да повлияе на волята на Русия да пази твърдо своите ползи ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР