Европейският съюз одобри увеличение с 2 млрд. евро на бюджета

...
Европейският съюз одобри увеличение с 2 млрд. евро на бюджета
Коментари Харесай

ЕС предоставя допълнителни 2 млрд. евро за финансиране на оръжейни доставки за Украйна

Европейският съюз утвърди нарастване с 2 милиарда евро на бюджета на Европейския механизъм за мир, който се употребява за финансиране на военни доставки за Украйна от Европейски Съюз. Това се показва в изказване, оповестено в Twitter на страницата на шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

" Днес посланиците на Европейски Съюз утвърдиха спомагателни 2 милиарда евро за Европейския фонд за мир. Това решение изпраща явен сигнал за продължаващия ангажимент на Европейски Съюз за военна поддръжка на Украйна и други сътрудници ", се споделя в текста.

Европейски Съюз към този момент отпусна 3,6 милиарда евро от Европейския фонд за мир през 2022 година, с цел да заплати за доставките на оръжие за Украйна.

От 24 февруари насам Европейският съюз е превел на Украйна финансова помощ в размер на 49 милиарда евро, от които военната помощ възлиза на 3,6 милиарда евро. Европейският съюз отпусна 45 млн. евро от Европейския фонд за мир за образование на украинските военни в Полша От началото на войната Европейски Съюз е изпратил на Украйна 325 танка, 200 многоцелеви ракетни установки и над 1000 безпилотни летателни апарата.

Европейският инструмент за мир е основан през 2021 година за финансиране на военни и отбранителни действия за попречване на военни спорове в други страни. Преди войната в Украйна средствата от фонда в никакъв случай не са били употребявани за закупуване на оръжия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР