Европейският съюз одобри „шестия пакет от санкции“, който предвижда постепенен

...
Европейският съюз одобри „шестия пакет от санкции“, който предвижда постепенен
Коментари Харесай

Ромпетрол България работи с петрол от Казахстан и клиентите няма да бъдат засегнати от санкциите на ЕС

Европейският съюз утвърди „ шестия пакет от наказания “, който планува еволюционен отвод от прилагане на нефт и петролни артикули с съветски генезис. Такъв еволюционен отвод ще отнеме от 6 месеца за петрола и до 8 месеца за петролните артикули. Тези ограничавания не се ползват за закупуване на нефт, създаден в трети страни и доставен по море, в случай че този нефт се натоварва или транзитира през Руската федерация.

«Ромпетрол България» работи с нефт от Казахстан и клиентите няма да бъдат наранени от глобите на Европейски Съюз, съобщи изпълнителният шеф на компанията Ивайло Трендафилов. Фирмата е част от «КазМунайГаз», националната петролна и газова корпорация на Казахстан. В тази връзка «КазМунайГаз» АД и други казахстански петролни компании работят по информиране на своите клиенти за неналичието на ограничавания по отношение на интервенции с казахстански нефт, превозен през територията на Руската федерация.

Към днешна дата петролът, създаден в Казахстан, се търгува по котировките на Urals и Siberian Light. От юни 2022 година в комерсиалните документи за продажба на казахстански недопечен нефт (сертификат за генезис на стоките), който се доставя по тръбопровода Атирау - Самара и се натоварва в съветските пристанища, ще се показва името на недопечен нефт «QEBCO» (Qazaq export blend crude oil). Това е нужна мярка за пазарната диференциация на недопечен нефт от казахстански генезис.

«КазМунайГаз» АД, взаимно с държавните органи на Република Казахстан работи за минимизиране на негативното влияние на интернационалните наказания върху износа на казахстански нефт.

«КазМунайГаз» АД поставя всички старания, с цел да обезпечи постоянен експорт на казахстански недопечен нефт. Постигнато е съглашение за безграничен достъп до недопечен нефт, преминаващ през Руската федерация на европейския пазар, което ще ни разреши да обезпечим със личен недопечен нефт рафинерията Петромидия, благосъстоятелност на KMG International, както и други клиенти на нашия недопечен нефт “, сподели Магзум Мирзагалиев, основен изпълнителен шеф на казахстанската национална петролна и газова компания "КазМунайГаз " АД.

"Ромпетрол България " ЕАД е част от групата KMG International, притежавана напълно от «КазМунайГаз» АД - националната петролна и газова

компания на Казахстан. Групата оперира в Европа и Централна Азия в областта на търговията, преправянето и нефтохимическата индустрия, търговия на дребно и маркетинг, както и в други услуги в петролната промишленост. Стратегическата позиция на рафинерията на пристанището Мидия разрешава бързо изпращане на недопечен нефт до "Петромидия " и на петролни артикули до фирмите на KMG International в района. Чрез KMG Trading AG - комерсиално сдружение, ситуирано в Швейцария, групата извършва и обилни търговски интервенции с нефт и петролни артикули в черноморския и средиземноморския район. KMG International оперира в над 1000 точки на продажба в Румъния, България, Молдова и Грузия под марката "Ромпетрол ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР