Европейският съюз обвини Русия в зверства и потресаващи опити да

...
Европейският съюз обвини Русия в зверства и потресаващи опити да
Коментари Харесай

ЕС: Зверствата на руските войски са част от тактиката на Кремъл

Европейският съюз упрекна Русия в зверства и потресаващи опити да скрие виновността си за военните закононарушения в Украйна.

" Това е била жестока, неизбирателна бомбардировка против мирни поданици, които нямат никаква виновност - измежду тях е имало доста деца, които са бягали от страха пред последващо нахлуване на Русия против техния дом, против тяхната страна. Виновните да това военно закононарушение би трябвало да бъдат подведени под отговорност. " – се споделя в изказване на Европейски Съюз, представено от Дойче веле.

" Зверствата, осъществени от съветските войски в Буча, Бородянка и других градове и села, неотдавна освободени от съветска окупация от украинската войска, както и жестокото нахлуване против гарата в Краматорск, са част от неприемливата тактичност на опустошение, прилагана от Кремъл ", се споделя още в документа.

" Потресаващите опити на Русия да скрие, че е виновна за тези и други закононарушения посредством дезинформация или операции в медиите са неприемливи ", акцентират от външнополитическия офис на Европейски Съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР