Европейският съюз обмисля възможността за провеждане на среща на високо

...
Европейският съюз обмисля възможността за провеждане на среща на високо
Коментари Харесай

Европейската комисия: ЕС обмисля софийска среща на високо равнище с Турция


Европейският съюз обмисля опцията за осъществяване на среща на високо ниво с турското управление, заяви на конференция представителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн.

„ Все още обмисляме опцията за осъществяване на такава среща, само че не мога да потвърдя дата ”, сподели Винтерщайн.

По-рано немският в. „ Велт ” заяви като се базира на лични източници, че Европейски Съюз и Турция възнамеряват среща на високо ниво в края на март.

По данни на изданието на форума ще вземат участие ръководителят на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни турският президент Реджеп Ердоган и председателстващият Съвета на Европейски Съюз министър председател на България Бойко Борисов.

Срещата може да се състои в Брюксел или в София. Ще се разискват противодействието на тероризма, енергетиката, миграцията и студентският продан.

Отношенията сред Европейски Съюз и Турция внезапно се утежниха през последната година. Европейски Съюз подлага на критика обстановката с правата на индивида в страната след опита за държавен прелом, а Анкара реагира внезапно на рецензията.

Както съобщи по-рано ръководителят на Европейска комисия Юнкер, Турция стремглаво се отдалечава от Европейски Съюз. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР