Европейският съюз обмисля разширяване на санкциите срещу иранските дронове и

...
Европейският съюз обмисля разширяване на санкциите срещу иранските дронове и
Коментари Харесай

ЕС и САЩ обмислят разширяване на санкциите срещу Иран

Европейският съюз обмисля разширение на глобите против иранските дронове и ракети, откакто Техеран извърши невиждана масирана офанзива против Израел.

Това стана ясно след изключителната среща на министрите на външните работи на блока поради напрегнатата обстановка в Близкия изток.

 
Регионът няма потребност от пълномащабна война. И светът няма потребност. Хората в Газа – също. Защото в случай че има районна ескалация и целият район пламне, то войната в Газа няма да спре. И страданията на хората там ще се усилят.
Жозеп Борел – висш представител на Европейски Съюз за въшните работи и сигурността

Европейски Съюз към този момент е наложил ограничаващи ограничения върху иранските дронове. Предложението е тези ограничения да бъдат разширени до ракетите на Техеран. И да се забрани на неговите съдружници да правят офанзиви с такива безпилотни апарати.

Повече наказания обаче не са гаранции за смяна.

 
Допълнителни наказания против Иран евентуално ще имат лимитирано деяние, тъй като откогато администрацията на Тръмп излезе от нуклеарната договорка с Иран, страната на процедура се трансформира в парий. А след съветската инвазия в Украйна, Иран мина изцяло в лагера на Русия. Страната към този момент е толкоз изолирана от Запада, че няма доста варианти да бъде глобена в допълнение.
Свен Бископ – институт „ Егмонт “

Държавите членки на Европейски Съюз са разграничени по отношение на оповестяването на Иранската революционна армия за терористична организация. Първите дипломати ще се срещнат още веднъж идния понеделник, с цел да обсъдят обсега и механизма на спомагателните наказания.

Съединени американски щати също имат намерение да разширят глобите против Иран поради нападението против Израел.

Съветникът по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан заяви, че ограниченията ще обиден програмата на ислямската република за ракети и дронове, както и юридически лица, подпомагащи Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война и иранското Министерство на защитата.  
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР