Европейският съюз няма да се сблъска с ефекта на доминото

...
Европейският съюз няма да се сблъска с ефекта на доминото
Коментари Харесай

ЕС няма да се сблъска с ефекта на доминото след Брекзит

Европейският съюз няма да се сблъска с резултата на доминото след излизането на Англия от него, сподели английският министър за Брекзит Дейвид Дейвис пред в. "Индипендънт ".

Дейвид означи, че страховете на Европейската комисия от сходно развиване са неоснователни. Той акцентира, че Англия е "много друга страна " от останалите в Европейски Съюз и е решила да напусне че Англия поради неповторимото си въздействие по света.

Министърът означи, че при започване на договарянията сред Лондон и Брюксел за изискванията на Брекзит е имало компликации, поради диалозите за нуждата Англия да бъде осъдена за отдръпването си от съюза. Според него причина за това е, че редица членове на Европейски Съюз не желаят да разрешат на Обединеното кралство да получи каквито и да било придобивки от Брекзит, защото това може да стане причина сходна стъпка да подхващат и други страни в блока.

Винаги съм считал, че това е изцяло неоснователен боязън. Не считам, че някой ще ни последва по този път, ние сме напълно друга страна. Струва ми се, че най-близка до нас е Франция, само че тя не има намерение за напуща Европейски Съюз, добави Дейвис.

В. "Индипендънт " отбелязва, че мнението на министъра се разграничава значително от прогнозите на редица политици, в това число президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, който не изключи опцията образеца на Англия да последват други страни в съюза. Вестникът припомня, че някогашният лидер на партията за самостоятелност на Обединеното кралство (ЮКИП) Найджъл Фараж съобщи, че Брекзит ще провокира резултата на доминото. След нас Европейски Съюз е изоставен и други страни в Северна Европа отпред с Дания, е предизвестил Фараж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР