Европейският съюз няма да може да възобнови нормалните си отношения

...
Европейският съюз няма да може да възобнови нормалните си отношения
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС няма как да възобнови нормалните си отношения с Путин -

Европейският съюз няма да може да възобнови естествените си връзки с съветския президент Владимир Путин, откакто той стартира пълномащабно навлизане в Украйна.

Това декларира ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление за украинската телевизионна водеща Наталия Мосейчук, заяви УНИАН.

Отговорът й е на въпрос дали Европейски Съюз се опасява от Русия и дали се пробва да " резервира лицето " на съветския президент.

" Путин е индивидът, на чиято съвест лежи тази ужасна незаконна война. Той е нарушител и като подобен би трябвало да заплати цената, която ни накара ние да плащаме. Да заплати за вредите, които е нанесъл ", съобщи Урсула фон дер Лайен.

Шефът на Европейска комисия напомня, че към този момент са наложени шест пакета от наказания, които съществено подкопават съветската стопанска система.

В началото на юни Европейският съюз дефинитивно утвърди шестия пакет от наказания против Русия, в това число петролно ембарго и изключване на Сбербанк от SWIFT.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че френският президент Еманюел Макрон му е предложил да направи териториални отстъпки, с цел да " резервира лицето на Путин ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР