Европейският съюз не възнамерява да забранява вноса на енергия от

...
Европейският съюз не възнамерява да забранява вноса на енергия от
Коментари Харесай

ЕС реши да не забранява вноса на руски енергоносители

Европейският съюз не има намерение да не разрешава вноса на сила от Русия, сподели Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност.

„ Няма да забраним вноса на съветска сила. Ние не следваме Байдън по този въпрос “, цитира Борел РИА Новости.

По неговите думи, Европейски Съюз " непрекъснато " търси различни източници на газ заради убеждението на Европейски Съюз, че има " сътрудник, на който не можеш да разчиташ ".

Борел означи също, че присъединението на Украйна към Европейски Съюз е допустимо, само че няма да стане незабавно.

Той акцентира, че Украйна не е опасност за Русия, освен това Европейски Съюз " няма да тласка Киев към война с Москва ".

По-рано американският водач Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати постановат възбрана за вноса на съветски нефт и газ.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че европейските страни би трябвало да се откажат от зависимостта си от съветските енергийни запаси. Кореспондентът на Bloomberg Дженифър Джейкъбс заяви, че Съединени американски щати възнамеряват да одобрят възбрана за импорт на съветски нефт на 8 март.

Вестник ВЗГЛЯД по-рано писа за газовия протест в Европейския съюз против Съединени американски щати и Англия, а също по този начин означи, че отводът от съветския петрол и газ ще бъде потрес за целия свят.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР