Европейският съюз не разглежда въвеждането на санкции срещу Китай след

...
Европейският съюз не разглежда въвеждането на санкции срещу Китай след
Коментари Харесай

Борел: Санкции няма да решат проблемите между ЕС и Китай

Европейският съюз не преглежда въвеждането на наказания против Китай след решението да одобри законопроект за националната сигурност на Хонконг, съобщи висшият представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел след видео срещата на министрите на външните работи на страните членки.
Международни рецензии към Пекин поради противоречивия законопроект в Хонконг Днес китайският парламент утвърди законопроект за националната сигурност, против който се разгласи някогашната английска колония
Основна тематика на Съвета по външна политика е била връзките с Китай.

„ Само една страна загатна за наказания. Не считам, че глобите са метод за решение на нашите проблеми с Китай”, съобщи Борел.

По-рано министърът на външните работи на Германия Хайко Маас акцентира, че с Китай би трябвало „ да се седне на една маса, с цел да се обсъдят даже неприятни теми”.

Позицията на Германия е, че Китай не би трябвало да се заплашва със наказания, а да се води разговор.

Българският външен министър Екатерина Захариева е подчертала по време на съвета върху значимостта да продължи с напъните за подписване на капиталово съглашение с Китай.

В рамките на съвещанието външният ни министър е показала и че пандемията от ковид е посочила, че Европейски Съюз е подвластен от трети страни в стратегически производства, като тези на защитни медицински дрехи и съоръжение. „ Трябва да обмислим основаването на по-издръжливи вериги за доставки с неевропейски сътрудници и връщането назад в Европа на избрани бизнеси “, сподели Екатерина Захариева.
120 задържани при всеобщи антиправителствени митинги заля Хонконг Полицията употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне стачкуващите
По време на СВнР министрите одобриха декларация, с която показаха дълбока угриженост от подхванатите от Китай стъпки във връзка с Хонконг, които рискуват да подкопаят автономията на Специалния административен регион.

Китайският парламент реши да одобри закон за националната сигурност на Хонконг, за който критиците настояват, че ще унищожи автономията на града. Плановете на Пекин изостриха още повече връзките сред Китай и Съединени американски щати.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео осведоми Конгреса, че Хонконг към този момент не се употребява с автономност от Китай, а смяната в оценката на Държавния департамент ще докара до смяна в политиката по отношение на Хонконг, без да посочи какво може да предприеме американската администрация.

Властите на самостоятелния регион, които мнозина дефинират като „ пропекински “, реагираха и обявиха, че всевъзможни наказания на Съединени американски щати против Хонконг биха били нож с две остриета и ще навредят на ползите на двете страни.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 2 485 8 136 1 016 Света 5 950 089 49 182 362 989 2 610 965 Заразени* Нови Починали България 2 485 8 136 Света 5 950 089 49 182 362 989
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР