Европейският съюз не желае да издига стена, разделяща го от

...
Европейският съюз не желае да издига стена, разделяща го от
Коментари Харесай

Доналд Туск: ЕС не иска да издига стена с Великобритания след Брекзита

Европейският съюз не желае да издига стена, разделяща го от Англия след Брекзита, макар че раздялата неизбежно ще докара до разхлабване на връзките им, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от Франс прес.

"Не желаеме да строим стена. Европейски Съюз желае Англия да бъде непосредствен другар и сътрудник и ще стартира договарянията за бъдещето в открит и положителен дух ", съобщи Туск на конференция в Люксембург, където показа визията си за бъдещите връзки на съюза с Лондон.

Ключов детайл от неговите "проектонасоки за рамките на бъдещите връзки " с Обединеното кралство евентуално ще е съглашението за свободна търговия, чиито очертания към момента са неразбираеми.

"Предвид обрисуваните от Англия неприкосновени граници е допустимо да бъде подписано единствено съглашение за свободна търговия и това ще е първото сходно съглашение в историята, което разхлабва, а не укрепва икономическите връзки ", означи ръководителят.

Брекзитът неизбежно ще докара до търговски търкания сред Европейски Съюз и Англия поради желанието на Лондон да напусне единния пазар и митническия съюз, предизвестява ръководителят на Европейския съвет в плана, до който Агенция Франс Прес е получила достъп.

Европейски Съюз би трябвало да предотврати прекъсване на самолетните полети от и до Англия след излизането й от съюза на 29 март 2019 година, сподели при показване на насоките Туск, представен от ТАСС. Ще направя всичко допустимо да предотвратя най-абсурдните последствия от Брекзита като прекъсването на полетите сред Европейски Съюз и Англия. За тази цел би трябвало неотложно да стартираме да обсъждаме този проблем, съобщи той.

Преди да се трансформира в позиция на Европейски Съюз, текстът би трябвало да бъде утвърден на европейската среща на върха на 22 и 23 март в Брюксел.

Туск сподели, че преди няколко часа е изпратил плана си на 27-те водачи от Евросъюза и се надява той да бъде признат на идната среща.

Британската министър-председателка Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила изрази вяра, че окончателните насоки ще са "достатъчно гъвкави, с цел да дадат опция на Европейски Съюз да мисли креативен за бъдещото икономическо партньорство ", сподели неин представител, представен от Ройтерс.

Преговорите за бъдещите търговски връзки сред Европейски Съюз и Англия още не са почнали. Досега полемиките бяха съсредоточени върху подготовката на съглашението, потвърждаващо дефинитивно Брекзита. На тях се разглеждаха сложни за договаряне въпроси като финансовата страна на "развода ", ориста на английските жители, живеещи в Европейски Съюз и жителите на Европейски Съюз във Англия, както и бъдещето на ирландската граница, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР