Европейският съюз може да наложи санкции на съседите на Русия

...
Европейският съюз може да наложи санкции на съседите на Русия
Коментари Харесай

ЕС обмисля наказания за съседи на Русия, които помагат на Москва да заобикаля ограниченията

Европейският съюз може да наложи наказания на съседите на Русия - централноазиатски страни, които съгласно Брюксел оказват помощ на Москва да заобикаля рестриктивните мерки. Европейски Съюз акцентира, че износът на европейски артикули за тези страни се е нараснал доста през последните месеци. Пералните машини, използваните коли и фотоапаратите са изключително публикувани в района. Брюксел счита, че оборудването в последна сметка се препродава в Русия, където електрониката се разглобява, а съставените елементи се употребяват за ремонт на военно съоръжение, съгласно „ Телеграф “.

Европейски Съюз има намерение да организира диалози с представители на азиатските страни в близко бъдеще и да предизвести за последствията от нарушаването на режима на наказания. Ако това не докара до прекъсване на реекспорта, ще последват ограничавания. А те могат да бъдат наложени както против обособени юридически лица, по този начин и против страни, съобщи Сергей Гландин, сътрудник в адвокатската адвокатска фирма NSP:
" Европейски Съюз може да употребява два механизма. Първият е целенасочени наказания на така наречен съветска основа. Тук не е належащо да се измисля нещо, те към този момент разполагат с инструмент. Когато одобриха осмия пакет от ограничавания, те прибавиха нов аршин: физическо или юридическо лице може да попадне под глобите на Европейски Съюз, в случай че способства за нарушаването на възбраната за заобикаляне на въведените по-рано ограничения.

Вторият механизъм е правилник, който към този момент ще се ползва за европейските производители. Този документ може да вземем за пример да предписва възбрана за казахстанските въздушни превозвачи да транспортират артикули в страната от Европейски Съюз. Те могат отчасти да затворят достъпа до пристанищата, да дефинират избрани списъки на артикули, най-вече военни и с двойна приложимост, които са неразрешени за експорт, реекспорт в Казахстан ".

Междувременно Германия предложи да се затегне контролът върху крайните консуматори на артикули с двойна приложимост. Откакто тези артикули попаднаха под наказания, те се купуват интензивно от страните от някогашния Съветски съюз, означи Берлин. Трафикът на камиони в тази посока се е нараснал четири пъти, съобщи Роберт Хабек, немски министър на стопанската система.

Ще могат ли европейските страни да следят цялата търговия сред Москва и нейните съседи и по-късно да санкционират нарушителите? Иван Тимофеев, общоприет шеф на Руския съвет по интернационалните въпроси, отбелязва, че на доктрина това е допустимо: " В Европейски Съюз стартира използването на закона. Например, неотдавна се появиха известия, че в Нидерландия са формирани над 40 наказателни каузи за заобикаляне на рестриктивните мерки за Русия. Проследяването на нарушаванията на санкционния режим е реалистично. То може да се реализира посредством някои секрети очевидци, а също така могат да се проследят финансовите преводи, в случай че са в долари или евро, което механически е лесна задача “.

Друг е въпросът, че, несъмнено, ще бъде доста мъчно да се управлява целият масив от реекспорт към Русия. Резултатът ще бъде по-високи цени на риска, т.е. медиаторите просто ще взимат повече пари за услугите си, а цените за реекспортираните артикули ще нарастват, само че, несъмнено, това няма да пресече потока.
Самите съседи на Москва също могат да оказват помощ за следенето на потока от артикули към Европа. Казахстан, да вземем за пример, ще започва от 1 април онлайн система, която ще следи всички товари, пресичащи границата на републиката. Според известия в медиите Астана желае да потвърди на западните си сътрудници, че съблюдава глобите.

Според анализатори размерът на търговията на Русия със прилежащите страни в някои категории артикули се е нараснал със стотици проценти през предходната година. Благодарение на механизма за успореден импорт до края на декември Москва е закупила съвсем 2,5 млн. тона артикули на стойност над 20 милиарда $.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР