Европейският съюз казва, че Великобритания се стреми да ослаби позицията

...
Европейският съюз казва, че Великобритания се стреми да ослаби позицията
Коментари Харесай

Великобритания се опитвала да подкопае единството на ЕС в търговските преговори

Европейският съюз споделя, че Англия се стреми да ослаби позицията на Общността в комерсиалните договаряния , като беседва с обособени страни членки, и приканва държавните управления на страните в Европейски Съюз да не водят " паралелни договаряния " с Лондон , оповестява " Ройтерс ".

В документ на Европейски Съюз, забелязан от организацията, се споделя, че преговорната позиция на Общността може да бъде подкопана , в случай че страните членки договарят поотделно с Англия, до момента в който се договаря ново комерсиално съглашение с Лондон след излизането му от Европейския съюз.
 Барние: Сериозни разлики сред Европейски Съюз и Лондон след първия кръг договаряния
Барние: Сериозни разлики сред Европейски Съюз и Лондон след първия кръг договаряния

Това призна основният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние след първия кръг на договарянията сред двете страни за ново съглашение

Официалните договаряния започнаха в Брюксел тази седмица, малко повече от месец след излизането на Англия от Европейски Съюз. Целта е да се реализира съглашение за нови търговски връзки до края на тази година.

" Имаме информация, че английските сътрудници подхождат към нас на разнообразни нива и се пробват да се въвличат във въпроси, свързани с нашите договаряния ", разяснява почитан посланик от Хърватия, която е ротационен ръководител на Европейския съвет в първата половина на 2020 година, по време на съвещание на непрекъснатите посланици на страните членки в Брюксел.
 Англия и Европейски Съюз започнаха дълго чаканите търговски договаряния
Англия и Европейски Съюз започнаха дълго чаканите търговски договаряния

Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние се срещна с английския си сътрудник Дейвид Фрост в Брюксел

" (Ние) бихме желали да помолим (страните членки) да се въздържат от замесване в контакти от естество, които всъщност могат да се възприемат като паралелни договаряния и може би подкопават позицията на Европейски Съюз и договарящия ", написа в протокола от срещата.

Европейската комисия е натоварена с договарянията от името на 27-те страни членки, а французинът Мишел Барние е основният договарящ на Общността.

Попитан за коментар, представител на английското държавно управление сподели: " Обединеното кралство е ясно, че договаря с Европейксата комисия за бъдещите си връзки с Европейски Съюз, а Европейската комисия би трябвало да откри обща позиция сред страните членки на Европейски Съюз. "

Европейски Съюз от дълго време има опасения, че Англия ще се опита да раздели страните членки, с цел да се опита да завоюва превес в договарянията .
 Англия подготвена да приключи комерсиалните договаряния с Европейски Съюз до юни, в случай че няма прогрес
Англия подготвена да приключи комерсиалните договаряния с Европейски Съюз до юни, в случай че няма прогрес

Кабинетът разгласява документ с мандата за договарянията

Подобни напрежения се демонстрираха в траялите повече от три години мъчителни договаряния към развода, които доведоха до излизането на Англия от Европейски Съюз в края на януари, само че Европейски Съюз поддържаше единна позиция.

Сега Европейски Съюз договаря по едно и също време съглашение за търговия със артикули с Англия, нов контракт за сигурност и съглашения за необятен набор от въпроси от превоза до рибарството.

Освен това настрана прави оценка бъдещите си финансови връзки с Лондон, най-големия финансов център в Европа.

Правителствата на Европейски Съюз бяха предизвестени през вчерашния ден, че Барние " би трябвало да бъде единственият договарящ от името на Европейски Съюз ".
 Барние: Англия не е Канада и няма да получи сходна договорка
Барние: Англия не е Канада и няма да получи сходна договорка

Това разгласи основният договарящ на Европейския съюз (ЕС) Мишел Барние на събитие на ESCP Business School
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР