Европейският съюз категорично осъжда произвеждането на незаконните т. нар. избори

...
Европейският съюз категорично осъжда произвеждането на незаконните т. нар. избори
Коментари Харесай

Борел: ЕС няма да признае резултатите от така наречени избори в окупираните от Русия украински територии

Европейският съюз изрично осъжда произвеждането на противозаконните така наречен " избори " в Крим и Севастопол, както и в елементи от украинските области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Това се показва в изказване на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел във връзка последните локални избори в Русия и посочените завзети украински области, написа Българска телеграфна агенция.

Решително отхвърляме този следващ ненужен опит на Русия да узакони противозаконния си боен надзор и опит за заграбване на части от Украйна. Това съставлява следващо очевидно нарушаване на интернационалното право, в това число на Устава на Организация на обединените нации и независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, прибавя той.

Европейски Съюз не признава и няма да признае нито произвеждането на тези по този начин наречени " избори ", нито техните резултати. Политическото управление на Русия и тези, които вземат участие в произвеждането им, ще понесат следствията от тези противозаконни дейности, прибавя висшият представител.

Той отбелязва, че изборите в Украйна са минали на фона на наложително и нелегално даване на паспорти от страна на Русия, в това число на деца, наложително изселване, необятно публикувани нарушавания и злоупотреби с правата на индивида, както и заплашване и възходящи репресии против украински жители от страна на Русия и нейните нелегално назначени управляващи във краткотрайно завзетите области от Украйна.

Руските управляващи ускориха вътрешните репресии, като вкараха военна цензура и по-нататъшни гонения против опозиционни политици, организации на гражданското общество, самостоятелни медии и други сериозни гласове благодарение на законодателство и политически присъди. Това докара до ограничавания на гражданските и политическите права, попречва доста претенденти да се явят на изборите и ограничи избора на съветските гласоподаватели и достъпа им до точна информация за претендентите, се показва в изказването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР