Европейският съюз категорично осъжда произвеждането на незаконни избори в Крим,

...
Европейският съюз категорично осъжда произвеждането на незаконни избори в Крим,
Коментари Харесай

ЕС не признава изборите в анексираните от Русия украински области

Европейският съюз изрично осъжда произвеждането на противозаконни избори в Крим, Севастопол и в други елементи от украинските области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон. Това се споделя в изказване на висшия представител по външна политика и сигурност Жозеп Борел във връзка извършените сред 8 и 10 септември избори в нелегално окупираните от Русия територии на Украйна.

Категорично отхвърляме този следващ ненужен опит на Русия да легитимира противозаконния си боен надзор и опит за анексиране на части от украински територии, се споделя в изказването на Борел. Според него това е още едно очевидно нарушаване на интернационалното право, в това число Хартата на Организация на обединените нации и независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

Европейският съюз не признава и няма да признае нито провеждането на тези по този начин наречени " избори ", нито техните резултати, се споделя още в изказването на посланик номер 1 на Европа. Политическото управление на Русия и тези, които вземат участие в организирането им, ще понесат следствията от тези противозаконни дейности, споделя още Борел.

В изказването се напомня, че тези противозаконни по този начин наречени „ избори “ в Украйна са се провели на фона на насилственото и нелегално даване на паспорти от страна на Русия, в това число на деца, наложително пренасяне и депортиране, необятно публикувани и систематични нарушавания и злоупотреби с правата на индивида, както и заплашване и възходящи репресии против украински жители в окупираните територии на Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР