Европейският съюз издържа изпитанието за единство и съпричастност, заяви председателят

...
Европейският съюз издържа изпитанието за единство и съпричастност, заяви председателят
Коментари Харесай

Туск: ЕС се справи с изпитанието пред единението и съпричастността

Европейският съюз устоя тестването за единение и съпричастност, съобщи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск във връзка напредъка в договарянията по отдръпването на Англия.

Туск удостоверява, че привиква на следващия ден съвещание на Европейския съвет и предлага да бъдат одобрени постигнатите до през днешния ден договорености с Лондон. Той разяснява, че е квалифицирано положително и почтено съглашение, без губещ и печеливш, с най-хубавите вероятни отстъпки.

Председателят на Европейския съвет отбелязва, че в случай че отсега нататък договарянията по бъдещите връзки ЕС-Великобритания очертаят нужда, преходният период до цялостното преустановяване на досегашната обязаност може да бъде продължен с още две години (общо четири години след 30 март 2019 г.). По неговите думи Европейски Съюз ще се стреми към допустимо най-хубавите другарски и партньорски връзки с Лондон.

По думите на Туск в досегашните договаряния Европейски Съюз е съумял да реализира задачите си за отбрана на правата на жителите, за изплащането на английските отговорности към общностния бюджет, за избягването на твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия, както и за уреждането на правна сигурност за сдруженията.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР