Европейският съюз и регионалното правителство на Фландрия, един от регионите

...
Европейският съюз и регионалното правителство на Фландрия, един от регионите
Коментари Харесай

ЕС и Белгия ще инвестират 1,5 милиарда евро в изследователски център за чипове

Европейският съюз и районното държавно управление на Фландрия, един от районите на Белгия, ще влагат взаимно 1,5 милиарда евро в активността на белгийския научноизследователски софтуерен институт " Имек " (Imec), която включва и създаването на нови модели чипове. Това оповестиха през днешния ден пред публицисти ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, министър-председателят на Белгия Александер де Кро и фламандският районен министър председател Ян Ямбон, представени от Ройтерс.

" Имек " ще употребява инвестицията, с цел да екипира с най-съвременната инсталация своя комплекс за тествания на технологиите, които създава, се споделя в известие на изследователския център, съобщи Българска телеграфна агенция.

Председателят на Европейската комисия, която е на посещаване в " Имек ", акцентира, че Европейския съюз би трябвало да подсигурява веригите на доставки на чипове за потребностите на своята софтуерна промишленост.

Урсула фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз би трябвало да ограничи своята взаимозависимост от " прекомерно малко снабдители от района на Източна Азия ".

Анализатори показват, че изказването на ръководителя на Европейска комисия е косвен коментар на известието на китайските управляващи, че възнамеряват да лимитират износа на някои метали, които се употребяват за производството на полупроводници, показва Ройтерс. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР