Европейският съюз и Египет подписаха финансов пакет от 7,4 милиарда

...
Европейският съюз и Египет подписаха финансов пакет от 7,4 милиарда
Коментари Харесай

ЕС предоставя пакет от 7,4 млрд. евро финансова помощ на Египет

Европейският съюз и Египет подписаха финансов пакет от 7,4 милиарда евро за поддръжка на задлъжнялата северноафриканска страна, увеличение на продажбите на сила за Европа и прекъсване на потоците от противозаконни мигранти.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се причисли в Кайро от водачите на Австрия, Белгия, Кипър, Гърция и Италия за церемонията по подписването с египетския президент Абдел Фатах ал-Сиси.

„ Днес издигаме връзките сред Европейски Съюз и Египет до стратегическо и всеобхватно партньорство и се споразумяхме за пакет, вариращ от търговия и вложения до нисковъглеродна сила, ръководство на миграцията и обучение, просвета и юноша “, съобщи Фон дер Лайен.

Споразумението включва 5 милиарда евро заеми за четири години, 1,8 милиарда евро вложения и стотици милиони за двустранни планове, в това число за миграцията.

Египет, заседнал в икономическа рецесия, граничи с опустошената от война Либия и е центърът на два продължаващи спора - войната на Израел и Хамас в Ивицата Газа и войната на Судан сред постоянните въоръжени сили и паравоенните Сили за бърза поддръжка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР