Европейският съюз (ЕС) одобри в четвртък 12-ия пакет санкции срещу

...
Европейският съюз (ЕС) одобри в четвртък 12-ия пакет санкции срещу
Коментари Харесай

ЕС одобри 12-и пакет санкции срещу Русия

Европейският съюз (ЕС) утвърди в четвртък 12-ия пакет наказания против Русия в знак на взаимност с Украйна. Това оповестява " Ройтерс ". Поетапна възбрана за импорт на съветски диаманти, наред с други ограничения, ще влезе в действие от 1 януари.

Европейски Съюз прибавя секторни и самостоятелни наказания след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година в опит да прекъсне приходите и военното съоръжение, захранващи военната машина на Москва. " Европейският съвет приветства приемането на 12-ия пакет от наказания ", се споделя в заключителните му изказвания.
 Австрия бойкотира нови антируски наказания поради Raiffeisen Bank
Австрия бойкотира нови антируски наказания поради Raiffeisen Bank

Иска изключване на банката от черния лист на Украйна

Припомняме, че по-рано Австрия заплаши да блокира ограниченията, в случай че нейната Raiffeisen Bank International, най-голямата западна банка в Русия, да бъде заличена от черния лист на Украйна.

Това акцентира дълбоката икономическа връзка на Австрия с Русия, решимостта на банката да резервира печелившия си бизнес там, както и избледняващия по-широк блян на Запада да изолира Москва.

Въпреки че Австрия обществено поддържа Украйна , не е склонна изцяло да пресечен десетилетни връзки с Русия, смятайки, че въпреки всичко ще е допустимо да възстановят връзките.

По-рано през октомври външният министър на Австрия Александър Шаленберг намерено разкритикува този черен лист като случаен на среща на европейските министри в Киев, сподели човек, осведомен за тези полемики.

Raiffeisen е единствената австрийска компания в листата.

Подобно искане Киев почете това искане при започване на октомври.
 Украйна и Молдова стартират договаряния за участие в Европейски Съюз
Украйна и Молдова стартират договаряния за участие в Европейски Съюз

Грузия ще получи статут на претендент

Европейският съвет разгласи в четвъртък, че стартира договаряния за присъединение с Украйна и Молдова .

Това заяви в акаунта с в X ръководителят на Съвета Шарл Мишел . " Това е явен сигнал за вяра за техния народ и за нашия континент. "

Лидерите взеха решение да стартират договаряния за присъединение с Украйна и Молдова и да дадат статут на кандидатка на Грузия. Стратегическо решение и ден, който ще остане записан в историята на нашия съюз. Горди, че изпълнихме обещанията си и се радваме за нашите сътрудници. Toва оповестява в акаунта с в X ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР