Европейският съюз (ЕС) е готов да предложи и забрана на

...
Европейският съюз (ЕС) е готов да предложи и забрана на
Коментари Харесай

ЕС подготвя забрана и на стоковия транзит през Русия

Европейският съюз (ЕС) е подготвен да предложи и възбрана на доста артикули, преминаващи директно през Русия, дружно със глобите, към този момент наложени през последната година. Това заяви " Блумбърг ", като цитира свои източници.

Транзитната възбрана ще се разпростре върху голям брой технологии и други артикули, в това число няколко типа транспортни средства. Но не всички ще бъдат неразрешени за пътешестване през Русия по пътя към трети страни, съгласно хора, осведомени с предложенията.

Забраната ще бъде част от нов пакет от наказания, който се приготвя от Европейската комисия (ЕК).

Москва съумя да заобиколи рестриктивните мерки върху няколко глобени технологии. Търговските данни, докладвани по-рано от Bloomberg, демонстрират, че усъвършенствани чипове и интегрални схеми, създадени в Европейски Съюз и други съюзнически народи, се доставят в Русия през трети страни, в това число Турция, Обединените арабски емирства и Казахстан.

Други източници разкриха, че някои страни от Европейски Съюз, граничещи с Русия, в това число Финландия и Естония, са забелязали скок в търговията със страни от Централна Азия и че тези артикули постоянно са прекосявали през Русия. Някои от продуктите остават в Русия или се реекспортират от трети страни за Русия, се споделя в отчетите.

Полша, Естония и Литва упорстваха Европейски Съюз да вкара възбрана за пренос през Русия за артикули и технологии, които биха могли да бъдат употребявани от съветската военна, авиационна и галактическа промишленост, както и за продукти, които биха могли да допринесат за увеличение на индустриалния потенциал на Москва.

Новият пакет от препоръчани наказания, който ще бъде 11-ят за Европейски Съюз след нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година, може също да е ориентиран към танкери и плавателни съдове, които не включват навигационни системи, позволяващи следенето на придвижването им.

Основният фокус на пакета, който изпълнителната ръка на Европейски Съюз сформира, ще бъде да затвори " малките врати " и да се оправи със заобикалянето на съществуващите ограничавания, в това число от компании в трети страни.

Малко евентуално е пакетът да е ориентиран към " Росатом ", съветската държавна нуклеарна енергийна компания, макар че доста държави-членки приканват да глобяват компанията поради ролята ѝ в поглъщането на атомната електроцентрала Запорожие в Украйна и хипотетичното съучастничество в отвличането на личен състав, който е работил там. Твърде доста държави-членки не престават да се опълчват на санкционирането на съветския нуклеарен бранш, споделиха хората.

Очаква се също пакетът от ограничения да включва към 30 нови позиции, както и спомагателни ограничавания за няколко компании и формирания, сподели един от хората.

Предложенията се нуждаят от поддръжката на всички държави-членки, с цел да бъдат признати и могат да се трансформират, преди да бъдат публично показани на дипломатически пратеници или по време на полемики за координиране на пакета.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР