Европейският съюз е регионът в света, където случаите на т.

...
Европейският съюз е регионът в света, където случаите на т.
Коментари Харесай

Заради притокът на мигранти случаите на робство са се увеличили в Европа

Европейският съюз е районът в света, където случаите на така наречен модерно иго са се нараснали най-вече през тази година. Причината е притокът на повече от 100 000 мигранти, доста от които са извънредно уязвими за употреба, споделиха анализатори, представени от Ройтерс.

Индексът, направен от специалистите от английската компания Вериск Мейпълкрофт (Verisk Maplecroft), включва общо 198 страни. Румъния, Гърция, Италия, Кипър и България са страните от Европейския съюз, където най-вече се употребява рабски труд, регистрират анализаторите. Те обръщат внимание, че и петте страни са основни входни порти към Европейски Съюз.

Около 115 000 мигранти и бежанци са достигнали Европа от началото на годината. Огромната част от тях, над 80 %, са влезнали в Италия.

Много незаконни мигранти заплащат огромни суми за пътуването и най-после са принудени да работят съвсем за без пари, с цел да си върнат задълженията към безскрупулни трафиканти, означи експертка от Вериск Мейпълкрофт. Тя предизвести, че локалните управляващи имат проблем със оправянето със актуалното иго поради огромния брой новопристигнали.

21 милиона души в света, измежду които и деца, поставят насилствен труд. Тази интензивност се прави оценка на 150 милиарда $ годишно, сочат данни на Международната организация по труда.

Северна Корея остава преди всичко в показателя като страната, където ситуацията с робския труд е най-лошо. Ситуацията се е влошила най-вече в Турция.

На противоположния полюс, най-голямо усъвършенстване е постигнала Индия (от 15-о до 49-о място). Тайланд също е записал сериозен прогрес (от 27-о до 48-о място).

Рискът и в двете страни обаче остава извънредно огромен.

Целта на показателя е да помогне на фирмите да открият кои са страните, където има максимален риск от рабски труд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР