Европейският съюз е готов да си сътрудничи с Турцияв посока

...
Европейският съюз е готов да си сътрудничи с Турцияв посока
Коментари Харесай

Говорител на ЕК: В интерес на ЕС е да изгради взаимно изгодни отношения с Турция

Европейският съюз е подготвен да си сътрудничи с Турцияв посока към определяне на градивни връзки, ориентирани към взаимно благополучие и непоклатимост, сподели Ана Писонеро, представител на Европейската комисия в коментар за изказвания на турския президент Реджеп Таип Ердоган по отношение на процеса на присъединение на Турция, съобщи държавната телевизия ТРТ Хабер.

В тирада при откриването на новата сесия на парламентаЕрдоганзаяви през вчерашния ден, чеТурция не чака нищо от Европейския съюз по отношение на участието на страната в блока.

" Ние нямаме никакви очакванияот Европейския съюз, който ни кара да чакаме към този момент 60 години.Ако те се откажат от несправедливото си отношение (към Турция), изключително във връзка с издаването на визи, ще поправят грешките си. В противоположен случай ще изгубят правото си да чакат каквото и да било от нас. " - акцентира турският президент.

Ана Писонеро разяснява това изявление на конференция през днешния ден в отговор на жерналистически въпрос. По думите ѝ е в полза на Европейски Съюз да построи взаимно преференциални връзки с Турция и стабилната и сигурна среда в Източното Средиземноморие да продължи.

" Европейски Съюз е подготвен да си сътрудничис Турция за построяването на градивни връзки,насочени към общ разцвет и непоклатимост, въз основата на задължения към правата на индивида, върховенството на закона, интернационалното право и районната непоклатимост ", акцентира Писонеро.

През предишния месец турският президент съобщи, чеАнкара може да се раздели с Европейския съюз, в случай че това е належащо, откакто Европейският парламент одобри отчет, съгласно който " процесът на присъединение на Турция към Европейски Съюз не може да се възобнови при актуалните условия ". Според Ердоган, Европейският съюз подхваща стъпки " да се откъсне от Турция ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР