Европейският съюз добави още 16 души в списъка си със

...
Европейският съюз добави още 16 души в списъка си със
Коментари Харесай

ЕС наложи санкции на 16 сирийски висши военни и специалисти по химическо оръжие

Европейският съюз добави още 16 души в листата си със наказания против сирийския режим поради ролята им в създаването и потреблението на химически оръжия против цивилно население, съобщи Франс прес.

Става въпрос за осем висши военни и осем учени "замесени в разпространението и потреблението на химически оръжия ", уточни в официално съобщение Съветът на Европейски Съюз.

"Подложените на наказания 16 души са виновни за отвратителните офанзиви с химическо оръжие против почтени мъже, дами и деца ", означи в изказване английският външен министър Борис Джонсън, представен от Ройтерс. Той добави, че Англия е помогнала за прокарването на тези наказания, "за да се изпрати явен сигнал на сирийския режим, че варварските му дейности ще имат последствия ".

С добавените през днешния ден имена физическите лица в черния лист на Европейски Съюз стават 255. Списъкът съдържа също 67 сирийски юридически лица. Санкциите включват възбрана за достъп на територията на Европейски Съюз и заледяване на активи.

Според Джонсън новият лист "свидетелства за решимостта на Англия и останалите другари в Европа да работят против виновните за химическите набези " в Сирия, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР