Европейският съюз до няколко седмици ще започне официално разследване срещу

...
Европейският съюз до няколко седмици ще започне официално разследване срещу
Коментари Харесай

Брюксел ще разследва Епъл по жалба на Спотифай

Европейският съюз до няколко седмици ще стартира публично следствие против американската корпорация " Епъл " (Apple) за допустимо нарушение на европейското антимонополно законодателство в областта на аудио стрийминга след недоволство на платформата " Спотифай " (Spotify). Това заяви в. " Файненшъл таймс " в понеделник.

През март " Спотифай ", един от водачите в стрийминга, е подал публично недоволство пред Европейски Съюз с изказване, че " Епъл " работи нелегално и злоупотребява с преобладаващата си позиция на музикалния пазар посредством своята услуга " Епъл мюзик " (Apple Music), показва изданието. По думите на основния изпълнителен шеф на платформата Даниел Ек продължителната битка на компанията с " Епъл " е станала " несъстоятелна ". Той предизвести също, че на " Спотифай " може да се наложи да увеличи цените на услугите си.

След разглеждане на жалбата и разпитване на клиенти, съперници и други пазарни участници " комисията по конкуренция на Европейски Съюз е решила да стартира публично антимонополно следствие на дейностите на Епъл ", осведоми " Файненшъл таймс ", базирайки се на източници. Ако виновността на концерна бъде приета, оптималната санкция може да доближи 10 % от оборота му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР