Европейският съюз да заеме позиция по отношение на ситуацията в

...
Европейският съюз да заеме позиция по отношение на ситуацията в
Коментари Харесай

Протестиращи апелират ЕС чрез чужди медии да вземе отношение към случващото се у нас


Европейският съюз да заеме позиция във връзка с обстановката в страната. За това са упорствали доста от митинги ращите през вчерашния ден в София, които са говорили с представители на Агенция Франс Прес , отразяващи обстановката в столицата, съобщи БГН Европейски Съюз

Специалните елементи за битка с безредиците, охраняващи българския парламент, претърпяха димни бомби, елементи от пейки и павета, както и камъни в сряда, откакто последните два месеца на антиправителствени митинги имаше поврат. В сряда най-малко 55 души бяха ранени и близо 100 задържани по времена антиправителствените демонстрации, написа Агенция Франс Прес в материал за митинги те в София от през вчерашния ден.

Митингът пред Народното събрание бе краят на дълъг, под напрежение ден, в който беше препоръчан противоречив план за нова конституция в опит да постави завършек на митинги те, призоваващи премиера да подаде оставка поради хипотетична корупция и отбрана на олигарси.

Организаторите, които упорстват, че митингите би трябвало да бъдат мирни, обявиха, че не знаят кой е хвърлил бомбичките към служителите на реда. Служители на Спешна помощ описват за най-лошият си ден от години насам, в който чиновниците на болничното заведение оповестяват за 37 полицейски чиновници и още 18 души, в това число няколко публицисти.

Полицията заяви, че е арестувала 60 души по време на вечерни конфликти, което докара до общо 95 ареста.

Тринадесет години след присъединението си към Европейски Съюз България остава най-бедният и най-корумпиран член, съгласно показателя за разбиране на корупцията на Transparency International.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР