Европейският съвет одобри предложението доходите от запорираното в ЕС руско

...
Европейският съвет одобри предложението доходите от запорираното в ЕС руско
Коментари Харесай

Европейският съвет прие доходите от запорираното руско имущество да бъдат в полза на Украйна

Европейският съвет утвърди предлагането приходите от запорираното в Европейски Съюз съветско имущество поради войната в Украйна да бъдат употребявани в интерес на украинската страна. Това заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на конференция след края на първия ден от съвещанието на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Има огромна поддръжка за предлагането с тези средства да се обезпечи военна помощ за Украйна, посочи тя. По нейните думи тези доходи се чака да бъдат по три милиарда евро годишно, като един милиард евро може да бъдат обезпечени до юли. Оставаме с Украйна, както сме дали обещание, би трябвало да продължим да поддържаме напъните на страната да отвръща на натиска на бойното поле, добави Фон дер Лайен.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел означи, че Европейски Съюз е подготвен да работи доста бързо. Посланието към Кремъл е, че сме решителни и бързи в приемането на решения по най-важните геополитически въпроси. Не сме притиснати, устойчиви сме и ще продължим да пазиме мира, напредъка и сигурността, уточни той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР