Европейският съвет одобри предложението доходите от запорираното в ЕС руско

...
Европейският съвет одобри предложението доходите от запорираното в ЕС руско
Коментари Харесай

ЕС одобри доходите от запорираното руско имущество да отидат в полза на Киев

Европейският съвет утвърди предлагането приходите от запорираното в Европейски Съюз съветско имущество поради войната в Украйна да бъдат употребявани в интерес на Киев.

" Има огромна поддръжка за предлагането с тези средства да се обезпечи военна помощ за Украйна. Казах на водачите, че в случай че сме бързи в оформянето на предлагането, можем да осигурим първия милиард до 1 юли. Така, че зависи от нас. Изготвихме и предложение за повишение на митата за импорт на зърно, маслодайни семена и производни артикули от Русия и Беларус. И има няколко основателни аргументи за това предложение. Така ще предотвратим съветското зърно да дестабилизира пазара на Европейски Съюз. Това ще спре Русия да употребява приходите от експорт на тези артикули за Европейски Съюз и ще подсигурява, че противозаконният съветски експорт на откраднато украинско зърно няма да навлезе на европейския пазар ", уточни Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия.

Това заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен на конференция след края на първия ден от срещата на върха в Брюксел. По нейните думи тези доходи се чака да бъдат по три милиарда евро годишно, като един милиард евро може да бъдат обезпечени до юли. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел означи, че посланието към Кремъл е, че Европа е решителна и бърза в приемането на решения по най-важните геополитически въпроси.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР