Европейският съвет не възрази на заседанието си тази нощ срещу

...
Европейският съвет не възрази на заседанието си тази нощ срещу
Коментари Харесай

Официално: Ще има среща ЕС-Турция във Варна

Европейският съвет не възрази на съвещанието си тази нощ против свикването на плануваната за понеделник във Варна среща ЕС-Турция, оповестиха за Българска телеграфна агенция дипломатически източници.

Очаква се по-късно през днешния ден да бъдат публикувани заключенията, свързани с Турция. Преди месец държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз взеха решение, че преценката дали да има среща, ще бъде направена директно преди плануваната дата, според от развиването на връзките с Анкара.

В срещата във Варна ще вземат участие ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила, министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила като хазаин и президентът на Турция Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила. Премиерът Борисов заяви през вчерашния ден, че в навечерието на диалозите има напрежение и огромни упования. Той разясни, че задачата на срещата ще бъде усмиряване на връзките с Анкара. Това е може би една от последните благоприятни условия да останем в разговор, добави той. Премиерът посочи, че неговата цел е да се реализира продължение на действието на съглашението ЕС-Турция за миграцията. Борисов добави, че ще беседва с Ердоган за арестуваните в Турция гръцки бойци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР