Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) разкритикува Русия, че

...
Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) разкритикува Русия, че
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург разкритикува Русия, че признава еднополовите двойки

Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) разкритикува Русия, че не признава публично еднополовите двойки, оповестява ДПА.

Русия не съумя да оправдае неналичието на каквато и да е опция за еднополовите двойки връзката им да бъде публично приета, постанови съдът.

Съдиите настояха, че Русия имала обвързване да подсигурява ценене на персоналния и фамилния живот на жалбоподателите, като обезпечи правна рамка, позволяваща им техните връзки да бъдат приети и предпазени според вътрешното законодателство.

Това нарушава правото на ценене на персоналния и фамилния живот на хората, залегнало в Европейската спогодба за правата на индивида, дефинира съдът.

Съдиите отхвърлиха аргумента на съветското държавно управление, че дейностите му са оправдани в общия интерес на обществото. Правата на малцинствата не могат да зависят от приемането на болшинството, споделиха съдиите.

Делото беше заведено от три еднополови двойки, които се пробваха да сключат брак в Русия, само че без триумф. Те упрекнаха управляващите в дискриминация.

Съдът откри, че Русия е длъжна да обезпечи правна рамка, която да признава и пази връзките на двойките, само че от Русия зависи да откри най-подходящата форма за това.

Руският президент Владимир Путин подписа закон за конституционни промени, които вършат бракът вероятен единствено сред мъж и жена.

Въпреки че хомосексуалността не е неразрешена в Русия, тя значително е табу заради авторитетната съветска православна черква.

Тези, които вършат позитивни забележки по отношение на хомосексуалистите в наличието на деца, могат да бъдат осъдени.

Правозащитниците неведнъж подлагаха на критика обстоятелството, че гейовете и лесбийките в Русия са обект на дискриминация и принуждение.

Европейският съд по правата на индивида със седалище в Страсбург е част от Съвета на Европа. Той има 47 членове и не е институция на Европейския съюз.

Основният фокус на съда е отбраната на правата на индивида. Русия също е член на съвета и затова е обвързана от Конвенцията за правата на индивида и решенията на съда.

Съветът на Европа обаче няма задоволително пълномощия да обезпечи използването на решенията на съда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР