Европейският производител на самолети Airbus повиши прогнозата си за броя

...
Европейският производител на самолети Airbus повиши прогнозата си за броя
Коментари Харесай

Airbus очаква близо 40 хил. самолета през следващите 20 г.

Европейският производител на самолети Airbus увеличи прогнозата си за броя на новите самолети , нужни през идващите две десетилетия , осведоми Агенция Франс Прес.

В последната си Прогноза за световния пазар за идващите 20 година компанията отбелязва, че чака въздушният трафик да се усили с 4,3 на 100 на годишна база. През предходната година прогнозата беше 4,4 на 100.

Въпреки това от Airbus чакат още по-голямо търсене на нови самолети спрямо предходната година с помощта на решенията на самолетните превозвачи да заменят по-старите самолети с нови , което ще докара до по-малко разноски, защото новите самолети изгарят по-малко гориво.

Airbus предвижда търсенето на нови самолети през идващите две десетилетия да доближи 39 210 самолета , което е нарастване с близо 2000 по отношение на прогнозата от предходната година. За разлика от предходната година не се показват разноските.

Авиоиндустрията си е сложила за задача да понижи въглеродните излъчвания с по-ефикасни самолети и със засаждане на дървета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР