Европейският пазар на евтини електромобили е отворено платно за китайските

...
Европейският пазар на евтини електромобили е отворено платно за китайските
Коментари Харесай

Европа е „отворено платно” за евтини китайски електромобили

Европейският пазар на евтини електрически автомобили е „ отворено платно ” за китайските производители, счита Патрик Колер, Изпълнителен шеф на френския снабдител на авто елементи Faurecia.

Коментарите на Колер идват на фона на показания от BYD електрически автомобил Seagull, чиято цена в Китай е равностойна на малко над 10 000 евро. А не е единствено BYD, доста са китайските марки, които възнамеряват навлизането или разширение на активността си на европейския пазар.

“Смятам, че атрактивна кола за китайските клиенти ще бъде атрактивна кола за европейските клиенти, ” предава Automotive News.

Колер споделя, че се е срещнал с шефовете на над две дузини китайски производители в Шанхай. Много от тях желаят да продават в Европа.

Заради тяхното „ фантастично конкурентно преимущество ”, Колер предсказва, че китайските производители може да продават по 1 млн. коли годишно в Европа, което съставлява 8% пазарен дял по отношение на миналогодишните продажби на континента.

Изложението в Шанхай и моделът Seagull са посочили едно: к итайските марки водят при производството на електрически автомобили, които са ценово и софтуерно конкурентни в бюджетния клас.

„ Seagull е следващото проявяване на нападателния дефлационен напън, приближаващ от (китайските) автомобилни производители “ , споделя анализаторът на Morgan Stanley Адам Джонас, прогнозирайки „ по-агресивен напън “ от страна на китайските компании да продават базови електрически автомобили отвън Китай.

Още детайлности от разбора четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР