Европейският път на Косово преминава през всеобхватна нормализация на отношенията

...
Европейският път на Косово преминава през всеобхватна нормализация на отношенията
Коментари Харесай

ЕС очаква от Косово нормализиране на отношенията със Сърбия

Европейският път на Косово минава през всеобхватна нормализация на връзките със Сърбия и Европейски Съюз чака новите управляващи в Прищина да се ангажират градивно за продължаването на разговора с посредничеството на Общността, както и да се възползват от предоставената им опция за реализиране на всеобхватно съглашение.
Това се споделя в изказване на европейската работа за външна активност във връзка извършените в страната парламентарни избори.

В документа се прибавя, че Косово би трябвало да напредне в промените, като се опира на съглашението за стабилизиране и асоцииране и европейския дневен ред за промени, а също по този начин и в районното съдействие.

" Очакваме образуването на новия парламент и държавно управление, както и избор на президент ", се споделя още в изказването.

А съгласно резултатите главната опозиционна партия в Косово " Самоопределение " печели предварителните избори за парламент. Сега въпросът е дали групировката на някогашния министър председател Албин Курти ще получи безусловно болшинство от 61 места в косовския парламент.

Той даде обещание да се бори с корупцията и се изправи против досегашния хайлайф от някогашни военни командири.

Основните проблеми пред Косово са разговора със Сърбия и интернационалното признание на независимостта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР