Европейският парламент замрази плановете си за гласуване на търговската сделка

...
Европейският парламент замрази плановете си за гласуване на търговската сделка
Коментари Харесай

Европарламентът замрази гласуването по сделката за Брекзит след нарушението на Великобритания

Европейският парламент замрази проектите си за гласоподаване на комерсиалната договорка с Обединеното кралство след Брекзит в символ на митинг против едностранното решение на Борис Джонсън да промени елементи от съглашението за Северна Ирландия, оповестява RT.
Лидерите на европейските политически групи се срещнаха през днешния ден, с цел да се договорят за дата на окончателното гласоподаване за одобрение на Споразумението за търговия и съдействие сред Европейски Съюз и Обединеното кралство (TCA), само че взеха решение да анулират проектите за гласоподаване, откакто Англия едностранно удължи гратисния интервал за инспекциите за импорт на храни в Северна Ирландия. и изисква гласоподаване в Европейския парламент, с цел да стане непрекъсната.
 Лондон заплашва Брюксел с водна война поради възбраната за импорт на английски миди в Европейски Съюз Лондон заплашва Брюксел с " водна война " поради възбраната за импорт на английски миди в Европейски Съюз
В отговор на решението на Брюксел да блокира доставките на английски миди и раци, Лондон може да разгласи „ водна война “ в рамк...
Неназован източник от Европейски Съюз сподели пред „ Индипендънт “: " Конференцията на президентите тази заран реши да не дефинира дата за одобрение на TCA, в светлината на развиването през вчерашния ден. "
След срещата топ депутатът, немския социалист Бернд Ланге се обърна в Туитър, като съобщи, че няма метод Европейски Съюз да ратифицира комерсиалната договорка, в случай че английските управляващи продължат да нарушават съглашението за отдръпване.
Решението идва ден откакто министър председателят Борис Джонсън съобщи, че Обединеното кралство ще предприеме едностранно дейности за облекчение на бюрокрацията във връзка с протокола за Северна Ирландия в опит да сведе до най-малко спирането на търговията сред континента и Белфаст.
Марош Шефчович, подпредседател на Европейската комисия, съобщи, че това представлявана Англия с Европейски Съюз.
 Мишел Барние: Не протоколът, а Брекзит съставлява проблем за Северна Ирландия Мишел Барние: Не протоколът, а Брекзит съставлява проблем за Северна Ирландия
Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние съобщи в четвъртък, че излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз (Брекзит...
Протоколът за Северна Ирландия разрешава безпроблемно придвижване на хора на остров Ирландия посредством въвеждане на поредност от митнически инспекции сред Северна Ирландия и останалата част на Обединеното кралство. През двата месеца, откогато Лондон и Брюксел реализираха съглашение за връзките след Брекзит, това е трайна точка на различия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР