Европейският парламент в Страсбург тази вечер ще обсъди специалния доклад

...
Европейският парламент в Страсбург тази вечер ще обсъди специалния доклад
Коментари Харесай

Обсъждат специалния доклад за приемането на България и Румъния в Шенген

Европейският парламент в Страсбург довечера ще разиска специфичния отчет за приемането на България и Румъния в Шенген, иницииран от водача на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев. Утре ще се гласоподава резолюция по тематиката.

В отчета се упорства за цялостно приемане на България в Шенгенското пространство по едно и също време със сухопътни, морски и въздушни граници. През ноември текстът към този момент получи поддръжката на комисията по вътрешни работи в Европейския парламент.

Инициативата на Сергей Станишев идва, откакто през последната година консервативни и демократични държавни управления стартират концепцията за отчасти участие на България и Румъния в Шенген и поетапно присъединение първо с въздушни и морски граници, а на по-късен стадий със сухопътни.

Според Станишев поетапното приемане би било мощно политически и стопански неизгодно за България. Въпреки очертаващата се съпротива на крайнодесни и консервативни евродепутати, упованията са отчетът да бъде признат с огромно болшинство в пленарна зала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР