Европейският парламент ще гласува тази вечер по спешна процедура отпускането

...
Европейският парламент ще гласува тази вечер по спешна процедура отпускането
Коментари Харесай

ЕП гласува 1,2 млрд. евро заем за Украйна

Европейският парламент ще гласоподава довечера по незабавна процедура отпущането на 1,2 милиарда евро заем за Украйна. Това планува дневният ред на седмичното съвещание на евродепутатите в Страсбург. В сряда се планува Екологичен потенциал да разисква ситуацията в Украйна и връзките с Русия.

Тази вечер Екологичен потенциал ще гласоподава отчет, с който се предлага да не бъде почетено настояването на българската прокуратура за лишаване на имунитета на евродепутата Елена Йончева. Прокуратурата изиска през 2019 година имунитета на Йончева по обвинявания в пране на пари. В отчета се отбелязва, че Йончева е била изслушана от правната комисия на Екологичен потенциал и че съгласно нея настояването за имунитета й цели да бъде затруднена работата й като политик и евродепутат. Отчита се, че обвиняванията са били предявени от двама политически съперници на Йончева и през 2018 година - осем години след твърдяните закононарушения, без да има безапелационно пояснение за такова забавяне.

Утре евродепутатите ще обсъдят случаите на наблюдаване на политици, прокурори, юристи и публицисти с потребление на програмен продукт за следене. Те ще гласоподават и предлагането на Европейската комисия за ограничение на валидността на документите за коронавирус.

В сряда евродепутатите ще обсъдят разпоредбите за пътешестване в Европейски Съюз и нуждата от координиран метод за ограничение на пандемията. Предстои Екологичен потенциал да се произнесе по предлагането на Европейска комисия за удължение на периода на потребление на коронавирус документите за пътешестване в Европейски Съюз до 30 юни следващата година. Предложението на Европейска комисия може да бъде отхвърлено с гласовете на най-малко половината евродепутати.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР