Европейският парламент ще гласува тази вечер по спешна процедура отпускането

...
Европейският парламент ще гласува тази вечер по спешна процедура отпускането
Коментари Харесай

ЕП ще гласува спешен заем от 1,2 млрд. евро за Украйна

Европейският парламент ще гласоподава довечера по незабавна процедура отпущането на 1,2 милиарда евро заем за Украйна. Това планува дневният ред на седмичното съвещание на евродепутатите в Страсбург.

В сряда се планува Екологичен потенциал да разисква ситуацията в Украйна и връзките с Русия.

Вчера пък представител на държавното управление на Англия разгласи, че Лондон приготвя пакет от военна и икономическа помощ за Украйна.

" Кризата по границата на Украйна доближи сериозна точка. Цялата информация, която имаме, свидетелства, че Русия може би възнамерява инвазия в Украйна във всеки миг ", сподели той. По думите му към момента има опция за " деескалация и дипломация " и по тази причина министър председателят Борис Джонсън " ще работи неуморно дружно с нашите съдружници, с цел да накараме Русия да отстъпи от ръба ".

По-късно тази седмица Джонсън ще направи обиколка из Европа, с цел да издейства поддръжка за преустановяване на опълчването с Русия. Въпреки че към този момент няма детайлности кои страни ще бъдат включени в обиколката, от канцеларията му споделят, че той ще се ангажира най-вече със страни от Северна Европа и балтийския район.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР