Европейският парламент се очаква да гласува в четвъртък искането на

...
Европейският парламент се очаква да гласува в четвъртък искането на
Коментари Харесай

ЕП сваля имунитета на двама евродепутати заради корупционния скандал `Катаргейт` - Европа

Европейският парламент се чака да гласоподава в четвъртък настояването на белгийските управляващи за събаряне имунитета на евродепутатите Марк Тарабела (Белгия) и Андреа Коцолино (Италия), за които се твърди, че са свързани със случая " Катаргейт ".

Комисията на Екологичен потенциал, която прави оценка настояванията, единомислещо е подкрепила на закрито съвещание през днешния ден настояването на прокуратурата, оповестиха белгийски медии, като се позоваха на докладчика Манон Обри.

Отбелязва се, че Тарабела и Коцолино не са възразили против свалянето на имунитета им, както и че в тази ситуация се употребява ускорена процедура. Обри, представена от Българска телеграфна агенция, е прецизирала, че днешното решение е било повлияно от самопризнанията на арестуваните през декември Антонио Панцери и Франческо Джорджи.

Бившият евродепутат, упрекнат като началник на проведена незаконна група за въздействие в интерес на Катар и Мароко, стана очевидец на прокуратурата и се надява да получи наказване от 5 година против цялостни признания.

Джорджи, който беше негов парламентарен асистент и сътрудник на някогашния зам.-председател на Екологичен потенциал Ева Кайли, също е признал присъединяване в противозаконни дейности. При задържането на Кайли, татко й, Джорджи и други хипотетични участници в незаконната група белгийските следователи откриха над 1,5 милиона евро в брой.

Кайли беше при започване на декември, а ден по-късно - на 11 декември, й бяха делегираните компетенции на зам.-председателка на Европейския парламент. Родната й Гърция пък всички нейни и на фамилията й активи. Междувременно европейският основен прокурор Лаура събаряне на имунитета на Кайли.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР