Европейският парламент реши днес да свали имунитетите на евродепутатите Андреа

...
Европейският парламент реши днес да свали имунитетите на евродепутатите Андреа
Коментари Харесай

Свалиха имунитета на двама евродепутати заради Катаргейт

Европейският парламент реши през днешния ден да смъкна имунитетите на евродепутатите Андреа Коцолино и Марк Тарабела, свързани с следствието, станало известно като " Катаргейт ".

В известие на институцията се отбелязва, че решението е по искане на белгийските управляващи, които водят разслредването по случая.

Преди дни комисията на Европарламента по правни въпроси единомислещо поддържа настояването на следователите.

В началото на януари институцията разгласи, че е почнал незабавна процедура, по искане на белгийските правосъдни управляващи, за снемане на имунитета на двама европейски депутати в границите на следствието за корупция, замесващо Катар.

Депутатите са обект на следствието, принудило белгийските правосъдни власт да арестуват на 9 декември заместник-председателката на Екологичен потенциал, гръцката социалистическа евродепутатка Ева Кайли.

Партньорът на Кайли - италианецът Франческо Джорджи, който е и парламентарен помощник на Коцолино, също беше арестуван.

Арестуван беше и някогашният евродепутат, италианският социалист Пиер Антонио Панцери, както и Николо Фига-Таламанка, който е началник на неправителствена организация.

Всички те бяха задържани поради принадлежност към незаконна организация, пране на пари, корупция, а абсурдът, в който се оказаха забъркани потресе Европейски Съюз и породи напрежение сред Блока и Катар.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР