Европейският парламент реши да прекрати мандата на заместник-председателя Ева Кайли,

...
Европейският парламент реши да прекрати мандата на заместник-председателя Ева Кайли,
Коментари Харесай

Ева Кайли вече не е заместник-председател на Европейския парламент

Европейският парламент реши да приключи мандата на заместник-председателя Ева Кайли, оповестиха от институцията.   Решението, че Кайли няма да извършва повече функционалностите на заместник-председател на Парламента, беше утвърдено с 625 гласа " за ", 1 глас " срещу " и 2 гласа " въздържал се ", което съставлява двойно болшинство от две трети от подадените гласове и болшинство от членовете на Екологичен потенциал.   Гласуването беше извършено в сходство с член 21 от Правилника за активността на Европейския парламент и вследствие на настоящите следствия в Белгия, в които са забъркани някои членове и чиновници на Европейския парламент.   Процедурата беше задействана с решение на Председателския съвет (председател на Екологичен потенциал и ръководители на политически групи) от тази заран, който утвърди действието с единогласие, оповестяват от Екологичен потенциал.

" Председателският съвет е шокиран и надълбоко угрижен от неотдавнашните разкрития за корупция и незаконно въздействие върху процесите на взимане на решения в Европейския парламент ", се споделя в изказването на съвета.
" Всички забъркани би трябвало да носят отговорност. Парламентът ще продължи да поддържа изцяло работата на полицията и правосъдната власт, с цел да се подсигурява използване на правораздаването ", написа още в формалното мнение. В него се доплъва, че Екологичен потенциал ще инициира вътрешен развой на промени, с цел да подсигурява усилването на прозрачността и отчетността. „ Няма да се успокоим, до момента в който не бъде възобновено цялостното доверие в нашата институция “, приключва изказването.   Пленарната сесия на Екологичен потенциал ще организира спор през днешния ден към 17:30 ч. (българско време) по отношение на подозренията за корупция от страна на Катар и по-широката нужда от бистрота и отчетност в европейските институции, а в четвъртък към обяд ще гласоподава резолюция по въпроса.   По време на вчерашното разкриване на пленарното съвещание ръководителят на Екологичен потенциал Роберта Мецола направи изказване по отношение на обстановката, последвано от къс спор с ръководителите на групите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР