Европейският парламент провежда пленарна сесия, за да обсъди положението на

...
Европейският парламент провежда пленарна сесия, за да обсъди положението на
Коментари Харесай

Европейският парламент обсъжда върховенството на закона в Румъния

Европейският парламент организира пленарна сесия, с цел да разиска ситуацията на върховенството на закона в Румъния , оповестява радио " Свободна Европа ".

Дебатът е откакто върховен представител на Европейска комисия предизвести Румъния по-рано този месец за проблемите със правосъдната система и спазването на върховенството на закона.

Франс Тимерманс предизвести румънското държавно управление, че Брюксел ще работи бързо, в случай че Букурещ не предприеме действителни дейности за промяна . " Румъния би трябвало незабавно да върне процеса на промени в вярната посока - това значи да продължим напред, а не обратно и да се въздържа от всевъзможни стъпки, които да извърнат напредъка, реализиран през последните години. "
 Таяни отбрани Кьовеши, тя е претендентът на Екологичен потенциал и се радва на почитание и поддръжка
Таяни отбрани Кьовеши, тя е претендентът на Екологичен потенциал и се радва на почитание и поддръжка

Екологичен потенциал укорява Румъния за обвиняванията против нея

Нарастващите рецензии от страна на Брюксел идват, откакто държавното управление стартира следствие против някогашния основен прокурор за битка с корупцията Лаура Кьовеши по обвинявания в корупция и й забрани да напуща страната за 60 дни.

Върховният съд на Румъния по-късно анулира възбраната, позволявайки на Кьовеши, която е водещ претендент за първи основен прокурор на Европейски Съюз , да пътува в чужбина по време на процеса на асортимент.

Критици настояват, че уволнението на Кьовеши предходната година е да попречи на антикорупционния орган , който тя оглави, да се насочи към по-висши членове на ръководещия съюз, в това число на водача на ръководещата Социалдемократическа партия (ПСД), Ливиу Драгнеа.
 Европейска комисия заплаши Румъния с дейности, в случай че не отбрани независимостта на съда
Европейска комисия заплаши Румъния с дейности, в случай че не отбрани независимостта на съда

За страдание Европейската комисия не съумя да доближи до умозаключение

Смята се, че ръководещата коалиция , ръководена от ПСД, от дълго време възнамерява две постановления , които трансформират правосъдното законодателство , което съгласно някои е ориентирано към прекъсване на дефинитивна присъда за Драгнеа по отношение на корист със служебно състояние през 2012 година и преустановяване на втори случай против него. Присъдата на Драгнеа му попречи да стане министър-председател и го принуди да одобри поста на ръководител на долната камара на Народното събрание.

Всички ограничения за анулация на антикорупционните промени доведоха до всеобщи митинги в Румъния през последните две години, в това число през август в Букурещ, които са принудително задушени от управляващите.

" Искам да предупредя против всевъзможни държавни дейности , които биха нарушили румънската правосъдна система посредством основаване на систематична, фактическа безотговорност за висши държавни чиновници, които бяха наказани за корупция. Подобен ход би принудил комисията да работи бързо " разяснява Тимерманс.

Въпреки че не споделя какви стъпки обмисля Брюксел, в случай че Букурещ не предприеме деяние, почитан чиновник на Европейски Съюз удостоверява пред медията, че " всички благоприятни условия са на масата ", в това число " процедури за нарушаване " и пускане на процедури по член 7 , сходни на тези против Унгария и Полша - развой, който може да докара до загуба на правото на глас в съвета на блока .
 Румъния желае съд за Тимерманс и членове на Европейска комисия за закононарушения против страната
Румъния желае съд за Тимерманс и членове на Европейска комисия за закононарушения против страната

За незаконна група, подправяне и погрешна информация по мониторинговия доклад
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР