Европейският парламент призовава руския народ да предотвратява продължаващото извършване на

...
Европейският парламент призовава руския народ да предотвратява продължаващото извършване на
Коментари Харесай

Евродепутати зоват руснаците за съпротива срещу режима

Европейският парламент „ приканва съветския народ да предотвратява продължаващото осъществяване на зверските закононарушения, дело на политическото и военното управление на тяхната страна, което води противозаконната нападателна война против Украйна само в поддръжка на оцеляването на личния си незаконен режим и унищожава вероятностите за умерено и благоденстващо бъдеще на съветския народ “.

Призивът се съдържа в на проекторезолюция на евродепутатите социалисти Педру Маркеш от Португалия и Влоджимеш Чимочевиш от Полша.

Пет от общо 7 политически групи в Европейския парламент внесоха свои текстове за проекторедолюция, отдадена на репресиите в Русия, най-много на случаите с наказаните дисиденти Алексей Навални и Владимир Кара-Мурза. Не са го сторили единствено извънредно дясната група „ Идентичност и народна власт “ (ИД) и радикалната левица.

Двама български представители са измежду вносителите. Илхан Кючюк от Движение за права и свободи е взел участие в изработването на текста на демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ), а Ангел Джамбазки от Вътрешна македонска революционна организация – на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР).

Навални е застрашен от нова присъда, която може да доближи 35 години затвор. Кара-Мурза бе наказан в понеделник на 25 години лагер.

Екологичен потенциал одобри настояването нощес в Страсбург да има ексклузивен спор по тематиката. А днес ще бъде гласувана резолюцията.

Във всички текстове се приканва за незабавното освобождение на Навални, Кара-Мурза, както и на всички наказани по политически аргументи.

и консерваторите упорстват за строги ограничения по Глобалния санкционен режим на Европейски Съюз за нарушавания на правата на индивида против виновните за случайните процеси, арести и изтезания. От допълват, че част от хората, свързани с процеса против Кара-Мурза, са забъркани в убийството на юриста Сергей Магнитски през 2009 година, а двама от тях – и в отравянето на Навални през 2020 година

Същевременно консерваторите приветстват скорошните извинения на Алексей Навални за позицията му за руско-грузинския спор през 2008 година От групата приканват дисидента да се дистанцира от империалистическата политика на Русия, която той е подкрепял в свои предходни изявления.

От групата на „ Зелените “/Европейски свободен алианс (ЕСА) страните членки да обезпечат филантропични визи и друга поддръжка на съветските дисиденти, застрашени от политически преследвания. Дипломати от Европейски Съюз и от посолствата на страните членки би трябвало да продължат да участват на правосъдните процеси против дисиденти.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР