Европейският парламент приема временни правила за борба със сексуалното насилие

...
Европейският парламент приема временни правила за борба със сексуалното насилие
Коментари Харесай

ЕП прие правила за борба със сексуално насилие над деца онлайн

Европейският парламент приема краткотрайни правила за битка със половото принуждение над деца онлайн . Доставчиците на услуги могат да продължат да ползват доброволни ограничения за разкриване, унищожаване и докладване на наличие, обвързвано със полово принуждение над деца.

Националните органи за отбрана на данните ще могат да упражняват по-строг контрол върху употребяваните технологии.

В подтекста на тревожното увеличение по време на пандемията на размера на материалите в интернет , съдържащи принуждение над деца , Екологичен потенциал поддържа законодателен акт за по-ефективна отбрана на децата от полово принуждение и полова употреба при потреблението на интернет поща, чат и известия.

През април е реализирана договореност, която планува краткотрайна дерогация от член 5, параграф 1 и член 6, параграф 1 от Директива 2002/58/ЕО, с които се пазят поверителността на известията и данните за трафика . Това законодателство ще се ползва за оптимален период от три години или по-малко, в случай че в това време бъдат контрактувани нови непрекъснати правила за битка със половото принуждение над деца онлайн.

Онлайн материали, свързани със полово принуждение над деца, се откриват благодарение на специфични технологии, които сканират наличие , като изображения и текст, или данни за трафик. Докато технологията за хеширане ( " накъсване " ) е от изгода при изображения и видеоклипове, при разбора на текстове или трафик данни за разкриване на " киберсприятеляване " се употребяват класификатори и изкуствен интелект.

Членовете на Екологичен потенциал настояха за основаване на подобаващи процедури и механизми за правна отбрана , с цел да се подсигурява, че физическите лица могат да подават тъжби, в случай че считат, че техните права са нарушени. Националните органи за отбрана на данните ще могат да реализират по-добър контрол върху технологиите, употребявани от доставчиците на услуги, посредством предварителна оценка на въздействието и процедури за консултация.

Тази законодателна смяна е нужна, за да се даде опция на доставчиците на уеб услуги да продължат да ползват доброволни ограничения за битка и попречване на разпространяването в интернет на наличие, обвързвано със полово принуждение над деца, след цялостното използване на Кодекса на Европейски Съюз за електронните известия през декември 2020 година

Европейска комисия има намерение да предложи по-трайно решение за справяне с този проблем през 2021 година
 Все повече сигнали за принуждение над деца у нас
Все повече сигнали за принуждение над деца у нас

80% от докладваните случаи са били в фамилна среда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР