Европейският парламент прие в четвъртък първото законодателство в Европейския съюз,

...
Европейският парламент прие в четвъртък първото законодателство в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Европарламентът прие закон за криптовалутите

Европейският парламент одобри в четвъртък първото законодателство в Европейския съюз, ориентирано към криптовалутите.

Законопроектът беше утвърден с 529 гласа " за ", 29 " срещу " и 14 " въздържал се " и в този момент ще бъде върнат в Съвета, с цел да бъде публично утвърден. Законодателството има за цел да подсигурява, че крипто прехвърлянията постоянно могат да бъдат проследени и подозрителните транзакции да бъдат блокирани, написа.

Крипто прехвърлянията към този момент ще бъдат подложени на " правилото за пътешестване " - това значи, че информацията за източника на актива и неговия бенефициент ще се съхранява от двете страни на прехвърлянето. Правилото ще се ползва и за преводи над 1000 евро от независимо хоствани портфейли, " когато взаимодействат с хоствани портфейли, ръководени от снабдители на услуги за криптоактиви ", само че не и за прехвърляния от човек на човек, осъществени без снабдител или сред снабдители, настоящи от лично име.

Освен това Европарламентът одобри общи правила за надзора, отбраната на потребителите и отбраната на средата на крипто активи, в това число бистрота, откриване, разрешаване и контрол на преводи, по-добра информация за потребителите и контролиране на обществени предложения на крипто активи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР