Европейският парламент прие резолюция, в която Русия е обявена за

...
Европейският парламент прие резолюция, в която Русия е обявена за
Коментари Харесай

Европа направи първата стъпка към кражбата на активите на Русия

Европейският парламент одобри резолюция, в която Русия е оповестена за " спонсор на тероризма ". В Москва това решение беше наречено неуместно. И няма правни последствия: в законите на Европейски Съюз, за разлика от Съединените щати, няма разбиране за „ страна-спонсор на тероризма “. Тогава за какво е належащо Европейският парламент да приема този декларативен документ сега и може ли тази резолюция да послужи като основа за по-значими антируски решения на Европейски Съюз в бъдеще?

В сряда Европейският парламент одобри необвързваща резолюция с болшинство, признаваща Русия за " държавен спонсор на тероризма " поради военната интервенция в Украйна. От резултатите от гласуването излиза наяве, че 494 от 596 евродепутати са подкрепили документа, 58 са били срещу, а още 44 са се въздържали.

Бившият непрекъснат представител на Русия в Европейски Съюз, в този момент сенатор Владимир Чижов, назова резолюцията глупава и в това време допринасяща за повишаване на напрежението. „ Предлагам да признаем Европейския парламент за спонсор на идиотизма “, написа представителят на външното министерство Мария Захарова в канала си в „ Телеграм “. Леонид Слуцки, началник на отрасловата комисия по интернационалните въпроси на Държавната дума, на собствен ред сподели: документът на Европейския парламент ще се трансформира в димна завеса за реабилитация на военните закононарушения на киевския режим.

Европейският съюз няма никаква законодателна база за включване на страни в описите на страните, спонсориращи тероризма. По обвинявания в поддръжка на терористични актове Европейски Съюз може да наложи наказания против лица и организации - през 2016 година 13 души и четири структури бяха включени в черния лист, в това число „ Ислямска страна “ и „ Ал-Кайда “. Следователно, от позиция на буквата на закона, актуалното изказване на Европейския парламент не носи никакви правни последствия - и затова де юре не могат да последват наказания.

Точно както по-ранното сходно решение на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) е без значение за Русия, защото Русия напусна и Асамблеята, и Съвета на Европа през март.

Миналата седмица чешкият парламент одобри специфична резолюция, която афишира съветското държавно управление за " терористичен режим ". Подобни решения бяха взети от естонския парламент и полския сенат. Но тези изказвания, както и резолюцията на Европейския парламент, не вещаят никакви последици - заради неналичието на понятието " страна-спонсор на тероризма " в националното законодателство.

За съпоставяне, в правната система на Съединени американски щати концепцията за „ държавни спонсори на тероризма “ е залегнала, в това число в законите за националната защита, за износа на оръжия и за задграничната помощ. Списъкът включва страни, които съгласно формалната оценка на Държавния департамент " неведнъж са подкрепяли актове на интернационален тероризъм ".

Попадането в този лист значи налагане на изключително тежки стопански и политически наказания, в това число: унищожаване на дипломатическия имунитет от представители на страната, възбрана за икономическа помощ, възбрана на жителите на Съединени американски щати да вземат участие във финансови транзакции с тази страна и други Съдейки по уеб страницата на Държавния департамент, от тази година в листата има единствено четири страни: Куба, Северна Корея, Иран и Сирия. Русия, както може да се означи, я няма и в никакъв случай не е имало.

Въпреки че във Вашингтон от време на време се вършат опити да се признае Руската федерация за „ спонсор на тероризма “, в това число и в последно време. И по този начин, през юли Нанси Пелоси - по това време ръководител на Камарата на представителите на Конгреса - насочи надлежно искане до държавния секретар Антъни Блинкен и в това време съответната (и необвързваща) резолюция беше призната от Сенат. Но в никакъв случай не е взето обвързващо решение. През август съветското външно министерство предизвести, че включването на страната ни в листата на " страните спонсори " заплашва разкъсване на дипломатическите връзки със Съединени американски щати.

Американците избраха да работят посредством европейските си съдружници, разяснява Константин Долгов, заместник-председател на комисията по икономическа политика на Съвета на федерацията, някогашен заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации. Сенаторът означи: „ Съединените щати се пробват да огънат европейците, да прокарат концепцията за прибиране на активите на Русия посредством ръцете на европейците – техните съдружници “.

Той изясни, че е допустимо актуалната резолюция на Европейския парламент да стане причина за други решения на равнище Европейски Съюз, а те от своя страна да доведат до опити за конфискация на задгранични активи на Русия. Самото решение на Екологичен потенциал към момента не дава правно съображение за конфискация, само че може да сътвори основа за сходни опити, уточни сенатор Долгов.

Припомнете си, че в понеделник „ Политико “ разгласява материал, от който следва: Европейската комисия изследва правни благоприятни условия за конфискация на съветски обществени и частни активи в Европейски Съюз, с цел да заплати „ разноските за възобновяване на Украйна “. „ Потенциалната премия “ ще се състои от замразени активи на Централната банка на Руската федерация на стойност съвсем 300 милиарда $, както и активи и приходи на физически и юридически лица, включени в санкционния лист на Европейски Съюз, показва изданието.

„ Политико “ напомня, че предлагането за арест е направено през май. Очаквано е подкрепено от Украйна, а Полша, балтийските страни и Словакия лобират в Европейски Съюз. През октомври Европейска комисия беше инструктирана от водачите на съответните страни да изследва „ правни благоприятни условия за арест на съветски активи, които сега са замразени под наказания “. Но уловката е, че в Европейски Съюз няма юридически механизъм за сходна конфискация на иззети средства, както министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън уточни през май.

„ Възможно е Европейски Съюз да има метод законно да конфискува замразени активи според интернационалното право, само че това е стеснен, дълъг и неизпитан път “, сподели Ян Дунин-Васович, юрист в „ Хюз Хъбард и РийД “, пред „ Политико “. Затова въпросът стартира да се разисква в границите на Европейската комисия, а ние ще прибавим - благодарение на документи на Европейския парламент, към този момент декларативни.

В същото време Андрей Климов, заместник-ръководител на комисията по външни работи на Сената, счита, че европейските съдружници на Съединени американски щати могат да сложат ръка върху съветски задгранични активи без никакви резолюции и спомагателни правни решения. „ Западът всъщност към този момент е прибрал активите на Русия, може да ги арестува за 100 години, да вземем за пример. Тъй като отнемането на имущество не допуска стеснен интервал. Но самият актив към момента работи, тъй като лежи в банката, тези пари се въртят “, означи Климов.

„ Затова резолюцията беше призната, с цел да се образова политическата класа на континентална Европа, тъй че всички единомислещо да следват антируска политика “, уверен е Климов. „ Текстът на резолюцията беше написан от секретариата на Европейски Съюз под диктовката на американски лобисти, само че със същия триумф всичко това можеше да бъде написано на оградата в Брюксел.

На собствен ред депутатът от Държавната дума Анатолий Васерман счита, че не става въпрос единствено за желанието на Запада да присвои съветски активи, „ тъй като те по този начин или другояче няма да ни се върнат “. „ Проблемът е да се минимизират всевъзможни взаимоотношения с нас и в това време да се навират тези резолюции в носа на естествените страни - вижте с кого си имате работа. Единственото успокоение е, че резолюциите на Екологичен потенциал не са обвързващи “, означи депутатът..

„ Решението на Европейския парламент, признато от него вместо да осъди терористичните дейности на Киев против съветските военнопленници, вместо да осъди офанзивите против Запорожката атомна електроцентрала, изцяло дискредитира тази конструкция “, обобщава сенатор Долгов. Европейският парламент към този момент не заслужава внимание. Русия умерено ще реши задачите и дилемите, сложени от президента, това са задачите и дилемите на специфичната военна интервенция. Резолюцията на Европейския парламент стана още едно удостоверение за правилността на нашите стъпки.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР