Европейският парламент прие на първо четене промените в правилата за

...
Европейският парламент прие на първо четене промените в правилата за
Коментари Харесай

Европарламентът одобри промени в пакет "Мобилност" на първо четене

Европейският парламент одобри на първо четене измененията в разпоредбите за интернационалните пътни транспорти.

Гласувани бяха три законопроекта и бяха отхвърлени над 1000 оферти за допълнения към тях. Отхвърлени бяха предложенията за отсрочване на гласуването и възраженията за процедурата на гласоподаване.
Срещу пакет " Мобилност ": Превозвачи възпламениха камион в символ на митинг Според хора от транспортния бизнес това е най-спорния закон за този европарламент
След в началото гласоподаване с ръка текст по текст на допълненията и отхвърлянето им, Екологичен потенциал мина към гласоподаване ан блок и съумя за няколко минути да отхвърли останалите промени и да утвърди законопроектите в първичния им тип.

Според утвърдените текстове, водачите би трябвало да почиват отвън кабината на камиона, да се връщат на всеки четири седмици в България, а размерът на командировъчните да бъде съгласно страната, в която са изпратени.
Нови незнайни към гласуването на пакет " Мобилност " Вероятно съперниците на измененията ще прокарат настояването за гласуването на поправките една по една
С това гласоподаване става допустимо началото на договарянията сред Екологичен потенциал, Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия, напомня Българска телеграфна агенция. Ако тези договаряния завършат сполучливо до идната и последна сесия на Екологичен потенциал през април, следва гласоподаване на второ четене преди изборите за евродепутати през май.

Предстоящите договаряния ще бъдат водени от румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Председателството разполага с две седмици за постигането на единодушие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР